AML paslaugos ir kuo jos naudingos?

2022-04-21

Ar atkreipiate dėmesį į tai, su kuo kuriate verslo santykius? Pablogėjus geopolitinei situacijai ir Rusiją bei dalį jos piliečių įtraukus į sankcijų sąrašus, ši tema tapo dar aktualesnė. Skaitykite toliau ir sužinokite.

Sankcijos

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba reguliariai primena, jog vykdyti Europos Sąjungos sankcijas Lietuvoje yra privaloma kiekvienam ekonominę veiklą vykdančiam subjektui, finansų įstaigai ar organizacijai. Už tarptautinių sankcijų pažeidimą ar nevykdymą gali būti skiriamos tokios baudos, kaip laisvės atėmimas. Dėl šios priežasties įmonės savo viduje turi turėti mechanizmus, kurie užtikrintų, kad nebūtų sudaromi sandoriai su nedraugiškomis Lietuvai šalimis bei konkrečiais tų šalių piliečiais. Įmonės gali pasitelkti sprendimus, kurie leistų tikrinti subjektų veiklą, reputaciją ir finansų skaidrumą.

Finansiniai nusikaltimai

Ar žinojote, jog nusikalstamu būdu įsigytų pinigų legalizavimo suma pasaulyje kasmet siekia 2 trilijonus dolerių? Įvairių finansinių nusikaltimų skaičius auga nepaisant vis didėjančių baudų. Finansų institucijos ir panašios organizacijos yra įpareigotos veiksmingai užtikrinti, kad pinigai būtų gaunami legaliai ir nesusiejant savęs su nusikalstama veikla.

Kaip patikrinti verslo partnerius?

Vienas iš būdų apsisaugoti, tai AML (angl. Anti-Money Laundering) paslaugos. Jos principas panašus į antivirusinę programą kompiuteryje arba signalizaciją automobilyje ar pastate, kadangi apsaugos Jus nuo galimų grėsmių. Nepaisant to, ji nekainuoja nei daug laiko nei kaštų ir padeda apsidrausti nuo sankcionuotų ar su finansiniais nusikaltimais susijusių organizacijų.

Naudojantis Mark ID AML paslauga, Jums tereikia atsiųsti norimų fizinių asmenų sąrašą, o mes pateiksime ataskaitą, ar asmuo dalyvauja politinėje veikloje, turi neigiamų paminėjimų žiniasklaidoje bei ar yra įtrauktas į sankcijų sąrašus.

Sužinokite daugiau ir išbandykite patys. Apsidrauskite jau dabar.

Dalinkis:

Linkedin Facebook